Tipu Hauora

   Praktijk voor Holistische Coaching en Therapie


Innovaties en innoverend leren

Als Ergotherapeut werkzaam geweest in de Kinderrevalidatie, waar ik naast het behandelen van jonge kinderen tot en met jongvolwassene ook veel coaching werk heb verricht. Bij het coachen ging het, vooral bij de ouders van jonge kinderen als bij de jongvolwassenen van de Jongerenpoli, om de balans handicap versus school/werk/(zelfstandig)wonen en de energiehuishouding. En ook voor Ouders: hun eigen normen en waarden versus de handicap van hun zoon of dochter. 

Daarnaast heb ik enorm genoten van mijn interactie met de kleuters en onderbouw leerlingen, zowel met en tijdens de Sensorische Integratie Therapie als de behandelingen gericht op de ontwikkeling van de handfunctie. Ik heb hen zien groeien in hun zelfvertrouwen en in hun eigen interactie met de omgeving. 

Binnen het Rijnlands Revalidatie Centrum te Leiden heb ik dan ook volledig mijn talenten kunnen inzetten en mijn kennis en vaardigheden verder kunnen ontwikkelen, zowel op het gebied van Ergotherapie als op het gebied van Coaching. Mijn speerpunten waren o.a. observeren van handelingen en gedrag; prikkelverwerking en de interactie met de omgeving; handfunctie in relatie tot het dagelijks leven; en met heel veel plezier het begeleiden van stagiaires HBO en Uni (Master).

Ik ben de motor achter verschillende Innovaties geweest, zoals het klassenproject ‘How does your engine run?’ of het veranderen van inzichten ten aanzien van het schrijven. Ik ben o.a. medeoprichter van het DCD-team (Developmental Cöordination Disorder) en het JOP-team (Jongeren Poli voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar) binnen het Rijnlands Revalidatie Centrum en zette een samenwerkingsverband op met mytylschool De Thermiek gericht op schrijven, schrijfvaardigheid en schrijfmaterialen (waarbij vingerfitness werd gelanceerd en er een gericht schrijfvaardigheidsonderzoek kwam). Binnen het DCD-team heb ik de DCD-knutselopdracht ontwikkelt die tijdens de observatie in een korte tijdspanne veel informatie geeft over de prikkelverwerking tijdens het maken van een opdracht. 

Nieuwsgierig naar mijn ervaring, opleiding en accreditaties? Klik dan hier.