Energetische Ergotherapie (EET)


-voor jongeren en kinderen-

Soms gaat het gewoon even niet zo lekker, dit kan gewoon te maken hebben met groeien of dat je energie niet in balans is. Zo kan je ook zo vermoeid zijn dat het je niet meer lukt om je af te sluiten voor een klasgenoot die jou steeds van je werk houdt. Misschien ben jij degene die last heeft van nare dromen, of die altijd een vol hoofd heeft, dingen ziet die een ander niet ziet? Of ben jij degene die last heeft van allerlei vervelende kwaaltjes; zoals jeuk of pijn die niet zo goed te verklaren is. 

Het kan zijn dat je gewoon heel gevoelig bent voor allerlei energieën, van mensen zelf of van energie die je niet kunt zien maar wel voelen, horen. Bijvoorbeeld dat je kunt voelen of iemand verdrietig of boos is en je dit ook heel goed kunt voelen in je eigen lichaam. 


Of ben jij iemand die gewoon heel graag op blote voeten wil lopen, op liever de gehele dag op de grond wilt zitten? Dan kan het zijn dat je niet goed geaard bent, letterlijk niet goed verbonden met de aarde en je probeert dat dan door deze manieren te compenseren. Dat kan zelfs hoofdpijnen geven, duizeligheid, moeite met evenwicht en stevig staan, je niet echt hier en nu aanwezig voelen. 

Zo kan het ook zijn dat je het gevoel hebt niet goed met je zelf in contact te zijn, je lichaam niet op lekker kunt ervaren tijdens allerlei activiteiten zoals spel, gym, zitten op een stoel. Alsof je eigenlijk iets een beetje mist, kwijt bent. 


Heb jij dat ook?


....en zo kan ik nog een heleboel voorbeelden opnoemen. Ga ervan uit dat wanneer je merkt dat het jou niet goed doet en je er last van hebt, het gewoon niet oké is. Zeker als het ook jouw leerprestaties en je concentratie doet verminderen, of dat je er angstig, verdrietig of boos van wordt. Dan kan ik je wellicht ondersteunen met Energetische Ergotherapie (EET). Lees hieronder verder over EET.


* Ik ben geen vervanging voor je huisarts; dat blijft de eerste persoon om te raadplegen bij (ernstige) gezondheidsklachten.

  Wel kan ik aanvullend, verbredend en verdiepend aan diens zorg zijn.

 


Wat is EET, Energetische Ergotherapie?


-een hele leuke en fijne manier van therapie-

Bij Energetisch Ergotherapie gaat het om de verbinding tussen je lijf (fysiek), je emoties, je gedachten en alle processen die daarmee verbonden zijn (mentale), het communiceren op een ander niveau/manier (energetische) en hoe je de wereld waarneemt, voelt en mee omgaat (spirituele) en deze verbinding vooruit te helpen. Het gaat dan om jou als persoon, als mens in jouw leven en jouw situatie. Binnen de behandeling wordt er gebruik gemaakt van allerlei klim- en klauter materialen, (bord)spellen en speelgoed om tot deze verbinding te komen. Belangrijk hierbij is dat je plezier hebt en tocht hard aan het werk bent. Zo wordt jouw zintuiglijke prikkelverwerking, jouw brein, jouw denkprocessen en je waarnemingen aangezet tot leren en toepassen in de situatie waar jij een hulpvraag over hebt. 

 

Daarnaast krijg je ook een energetische behandeling om bepaalde blokkades in jouw energiesysteem aan te pakken, zodat alles weer lekker kan doorstromen. Energetische behandelen kan helpen in vele omstandigheden. Dit wisselt van pijnklachten van bijvoorbeeld spieren, problemen met je darmen en hoofdpijn tot ondersteuning bij chronische ziekte of het verwerken van trauma of verlies. Een energetische behandeling kan ondersteunend zijn bij jouw ontwikkeling, jouw verandering, jouw groei, die gepaard kunnen gaan met lichamelijke verwerkingen of innerlijke onrust.


Bij Tipu Hauora wordt er met verschillende energetische therapievormen gewerkt, die elk hun eigen accenten hebben. De behandeling kan helpen bij voorkomen van (preventief), kan een genezende werking hebben (curatief) of verachtend zijn dan wel verlichting geven (palliatief).

Ik behandel alleen als de aard van de acute of chronische symptomen zodanig is dat een energetische behandeling verantwoord is.

 

Heb je belangstelling voor mijn kennis en vaardigheden en wil je graag meer weten neem dan een kijkje bij over Ivette.


Voor meer informatie over het traject en de mogelijkheden van Energetische Ergotherapie kan jij of je ouders contact met mij op nemen. 

ERGOTHERAPIE


-waar kan ik je bij ondersteunen-

Zijn er beperkingen dan wel problemen met de handfunctie, met het schrijven? 


Dan kan Ergotherapie je daarbij ondersteunen en verder op weg helpen en zonodig adviezen geven aan jou en jouw omgeving. Ik ben een kei in het tackelen van schrijfproblemen, aan de hand van testjes en taakjes zie ik direct waar het probleem zit en hoe hier aan te werken. Daarvoor heb ik een speciaal behandelprogramma wat gericht is op het schrijven en voor de handfunctie. 


Misschien heb je moeite met je (zit)houding, vind je bewegen best lastig of heb je last van verminderde dan wel extra zintuigelijke prikkelverwerking. Ook daar kan Ergotherapie je bij ondersteunen.


Voor meer informatie zie de tekst hieronder, jij en/of je ouders kunnen ook contact met mij op nemen. 

Ergotherapie


-Informatie voor ouders-

Bij Kinder- Ergotherapie ligt de nadruk op het systeem van het kind, het gezin, familie, vriendjes, onderwijzers en andere personen die betrokken bij het kind. En ook op de ontwikkeling en het leren. Opvoed- en onderwijskundige kennis en vaardigheden zijn van belang 


Ik ben sinds 1987 Ergotherapeut en als zodanig ook erkend en gekwalificeerd. Ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. In de tijd dat ik mijn kennis en vaardigheden ontwikkelde was er nog geen erkende specialisatie voor de kinderen. Ik ben sinds 1988 werkzaam in de kinderrevalidatie en heb dan ook veel (ergotherapeutische) ervaring op dit gebied. Ik heb de juiste kennis en vaardigheden die binnen deze specialisatie nodig zijn. Naast Best-Practise ben ik ook bekend met de wetenschappelijke onderbouwing, Evidence Based, van verschillende ergotherapeutische behandelmethodes binnen de kinderrevalidatie. Om 'up-to-date' te blijven volg ik regelmatig cursussen, opleidingen en workshops, zodat ik van de nieuwste inzichten en mogelijke behandelmethodes op de hoogte ben en deze kan toepassen. 


Voor meer informatie verwijs ik na mijn Curriculum Vitae

 

Onderstaande beschrijving is van Ergotherapie Nederland:

Kinder-ergotherapie is een erkende specialisatie binnen ergotherapie. Er is een beroepsprofiel ontwikkeld om tot een beschermde en erkende specialisatie te komen. In het profiel staat beschreven in welk opzicht de kinder-ergotherapeut afwijkt van de beroepspraktijk van de generalistische ergotherapeut. Bij kinder-ergotherapie ligt de nadruk op:

  • het systeem van het kind: zoals ouders, het gezin, familie, vriendjes, onderwijzers en andere personen die betrokken zijn bij het kind
  • de ontwikkeling en het leren. Opvoed- en onderwijskundige kennis en vaardigheden zijn van belang bij de uitoefening van het beroep ergotherapie met kinderen.

Bovenstaande punten zijn herhaaldelijk aan de orde gekomen in mijn werk als Ergotherapeut binnen het Team Schoolgaande Jeugd, van het Rijnlands Revalidatie Centrum te Leiden; nu Basalt Revalidatie leiden.

Holistische Coaching


-wisselwerking en samenwerking met  jouw omgeving-

Holistische Coaching richt zich op het duidelijk krijgen in welk gedeelte van de wisselwerking, samenwerking met jouw omgeving je begeleiding nodig hebt.


Misschien, bijvoorbeeld, ervaar je problemen met het plannen van je schoolwerk, merk je een weerstand die je niet goed kunt omschrijven, of heb je moeite om je plek in de klas te vinden. Of gaat het gewoon om balans tussen belasting en belastbaarheid ten aanzien van school, sport, hobby’s?


Het kan ook zijn dat het combineren van school en bijbaantje veel spanning en geregel met zich meebrengt en dat je het lastig vindt om hier mee om te gaan.


De samenwerking en wisselwerking tussen jou en je omgeving is actief, levendig en altijd aanwezig. Het bepaalt voor een groot deel jouw gedrag met en naar anderen toe. Het coachen is eigenlijk gewoon begeleiding en adviezen krijgen.


Mijn benadering en begeleiding is dan afhankelijk van je leeftijd, je fase van ontwikkeling en jouw specifieke vraag en het doel waar je naar toe wilt werken. 

Ik maak gebruik van de coachingmethode 'Mission Possible', een kids skills voor jongeren en ik houd rekening met je executieve functies van 'Kind aan het stuur', dit is het ontwikkelen van jouw zelfsturing.