Over Ivette

Van Ergotherapeut naar Energetische Ergotherapeut

Ik ben Ivette en als Ergotherapeut heb ik meer dan 29 jaar in de reguliere gezondheidszorg gewerkt. Mijn expertise als Ergotherapeut ligt op het vlak van de kinderrevalidatie en de jongerenpoli. Daarnaast heb ik meer dan 20 jaar ervaring in de alternatieve gezondheidszorg, waar mijn expertise ligt op het vlak van energetisch behandelen en coachen voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Nieuwsgierig naar mijn expertise? Hiervoor verwijs ik je naar mijn curriculum vitae.


Mijn zintuigen staan altijd aan: Ik ben zoals dat is vastgesteld, een High Sensitive Person (HSP). Ik neem waar op vele verschillende vlakken met ook allerlei nuanceverschillen. Ik weet hoe lastig het is om in balans te blijven met alle indrukken die vanuit de omgeving naar binnen komen. Het betekent voor mij ook communiceren zonder woorden. Wat in mijn werk, als Ergotherapeut en Energetisch Therapeut zeer goed van pas is gekomen.


Mijn wens om deze twee verschillende invalshoeken samen te voegen tot één holistische benadering, komt binnen mijn praktijk tot stand, waarbij reguliere gezondheidszorg en alternatieve gezondheidszorg aanvullend werken, deze zijn complementair.


Alle kennis en vaardigheden ten aanzien van 'work-life-balance' heb ik ook in mijn eigen leven kunnen en mogen toepassen. Zoals bijvoorbeeld in de jaren 2002 tot 2016, waar ik als alleenstaande moeder 'alle ballen in de lucht' diende te houden én tegelijkertijd mezelf wilde ontwikkelen. Elke verandering in het leven geeft andere dimensies die aan mijn 'work-life-balance' worden toegevoegd.


Deze combinatie van achtergrond, opleiding en ervaring geef ik graag door als Energetisch Ergotherapeut en Holistisch Coach. Nieuwsgierig naar mijn persoonlijke ontwikkeling, scrol dan verder.

 Nieuwsgierig naar mijn kennis en vaardigheden?


- kijk eens bij mijn Curriculum Vitae -

Persoonlijke ontwikkeling

Geboren met een Hoog Sensitief Zintuiglijke waarnemingsvermogen was het soms een grote zoektocht naar kennis en vaardigheden op dit gebied. Ik stam uit het jaar 1961, toen was deze kennis nog niet zo bekend bij iedereen. Zowel voor mijn ouders, als later voor mijzelf, een uitdaging.

Ik heb daardoor ook veel zelf uit moeten vinden, met andere woorden Autodidact. Later heb ik met behulp van boeken, workshops, cursussen, opleidingen én leuke, uitdagende gesprekken met anderen een volledige bevestiging gekregen, van wat ik al wist, zelf ontdekt heb, of gewoon in mijn genen zit. Heerlijk!

Daarnaast kan ik bogen op een rijke ervaring vanuit mijzelf, waar ik met behulp van mijn kennis en vaardigheden via 'Best Practice' geleerd heb wat werkt en wat niet.


Toen ik een zoon kreeg met dezelfde kenmerken, HSP en waarnemen op een andere manier én ook nog eens hoogbegaafd, stond ik er geheel anders in dan mijn ouders. Mijn ouders leerden door 'trial en error' hoe zij mij het beste konden begeleiden op weg naar mijn volwassenheid.


Door alle opgedane kennis en vaardigheden, mijn brede ervaring privé en werk ben ik in staat om zowel aan kinderen, jongeren als volwassen informatie door te geven. Ook op het gebied van de brede zintuiglijke waarneming en het hoog sensitief zijn, waardoor een ieder deze waarneming op allerlei gebieden als geïntegreerd leert ervaren. Het is een hele mooie aanvulling op de algehele en algemene ontwikkeling én welbevinden.


 Nieuwsgierig naar mijn kennis en vaardigheden?


- kijk eens bij mijn Curriculum Vitae -